Al-wahy

Assalamu’alaikum wbt sahabat-sahabat sekalian. Pada kali ini ana nak berkongsi pengalaman ana berchatting dengan salah seorang pekerja di salah satu syarikat media islam terbesar iaitu AL-WAHY. Namanya zara dari UK. Sebelum tue, lebih elok sekiranya ana memperkenalkan portal al-wahy nie. Al-Wahy adalah portal muslim yang pertama di dunia. Tujuannya mempromosikan portal islam untuk mewujudkan satu komuniti ummah yang kuat untuk melawan puak kuffar. Di portal ini banyak keistimewaan. Antaranya download lagu, video , gambar dan messanger selain daripada email. Semua bahan dalam portal ini adalah menjaga kesucian mata. Hehe. Maksudnya, tak de langsung orang yang berpakaian seksi. Banyak video animasi, kanak-kanak menghafaz al-quran dan khutbah (kita boleh ke) dan sebagainya. Untuk keterangan lebih lanjut, bolehlah sahabat-sahabat cuba meneroka laman web ni. Seterusnya, mari ikuti perbualan ana dengan zara..   

Iammuslimah : are u student?

Zara : no, i work for the al wahy website  you are on i just enter 2 test

Iammuslimah : Oh, ic.. i’m student software eng, 2nd year (Promote diri sendiri nie)

Zara : Nailofar ,(nama samaran) will you be intrested in helping the 1st islamic portal ?

Iammuslimah : Of course. What can i do?

Zara : we can assist you from uk 2 work & pubicse al wahy in malaysia?

Iammuslimah : hah? so difficult… (ana pun tak faham sgt ape yg dia nak)

zara : the muslims need 2 unite globally and having an islamic portal is a big step ahead to walking towards reviving the deen! 

Iammuslimah : i’m not graduate student.. don’t have any exprience..

Zara : inshallah may Allah reward you for your thoughts and efforts

Iammuslimah : i do my best..

Zara : you dnt need experience 2 spread the word, try to promote the site to as many people , its better we have and support our own portal than a kuffar ike google/ msn

Iammuslimah : ok.. i try to promote this site to all my friend..

Zara : they are killing our brothers & sisters and taking our lands!!! dont you c wot s happenning in palestine!

Iammuslimah : i know..

Zara : mashallah i pray Allah swt increase your imaan and give you jannah… Ameen!!!

Iammuslimah : Ameen..

Zara : ma salama im off now speak 2 you all 2morrw

Iammuslimah : ok.. Thanks zara..  nice to meet you

Petikan di atas adalah dialog ana dengan zara. Mungkin ada petikan yang tonggang langgang. Nie origanal dialog, tak de perubahan. Mgkn time dia nak balas, ana balas dulu dan terjadilah pertembungan. hehe. Walaupun tak pandai english, hentam keroma je. Asalkan dia faham. Umur dia 30 tahun. Jadi sahabat-sahabat, marilah kita menggunakan portal al-wahy sebagai portal utama kita. Terima kasih kepada sahabat baru (dauzs) ana yang membantu ana menghantar semula dialog nie disebabkan ada sedikit masalah di pihak ana. Wassalam..

   

This entry was posted in sembang-sembang. Bookmark the permalink.

2 Responses to Al-wahy

  1. betul jga ckp dia tu. tapi cam emosi jer…camna nak guna al-wahy??

    iammuslimah: hmm.. mgkn dia sangat sensitif dgn isu mcm nie. Guna mcm kt guna youtube boleh, email address boleh, dan macam2 la.. kena rajin explore skit..🙂

  2. khalifah says:

    bagus tu..

    ana akan wat promotion to my web n my autority to publish this search engine

    MAY ALLAH BLESSING U ALWAYS TIME

    cintaillahi84.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s